Performance Training

Performance Training

Wil je die 5km hardlopen halen binnen de 30 minuten(of sneller)? Zou je graag geen last meer hebben van je knie tijdens het voetballen? Of wil jij je drive met golf nog verder kunnen slaan? Dan zijn de Performance trainingen wat voor jouw, tijdens de performance trainingen werken we aan jouw sportieve doelstellingen volgens de laatste inzichten.

Screening, Intake en onderzoek

Alle performance trainingen starten we met een screening, intake en onderzoek. Tijdens dit gesprek en het onderzoek bespreken we doelen, doen we onderzoek naar statiek en testen we het lichaam in beweging.

Dit doen wij voor de opbouw van uw dossier. Hierin houden we alle vorderingen bij tijdens uw traject en begeleiden wij u optimaal naar uw sportdoel.

Aan de hand van het dossier bepalen wij samen of de gestelde doelen haalbaar zijn. Zo nodig passen wij deze uiteraard aan. Zo zijn wij samen verantwoordelijk voor het proces.

De FMS-test is één van de testen die wij gebruiken

Blessurepreventie, Return to Play en Performance Coaching

Nadat we de sportdoelen voor de performance trainingen hebben bepaald. Kunnen wij ons gaan richten op de één van de drie hoofdkaders tijdens de performance trainingen. Dit zijn blessurepreventie, return to play en Performance coaching. De hoofdkaders hebben wel degelijk een overlap en we zien dat trajecten hierin elkaar kunnen opvolgen.

Blessurepreventie

Tijdens de performance trainingen waarbij het draait om blessure preventie gaan wij ervoor zorgen dat de u als sporter minder gevoelig bent voor blessures. Uiteraard zijn high-impact blessures niet door training uit te sluiten. Wel kunnen we het lichaam hierop voorbereiden
Als waterpolo speler komt er vanwege het harde gooien en de harde duels veel kracht op de schouders. Met de blessurepreventie trainingen zullen wij ons dan sportspecifiek hierop richten!

Return to Play

Wanneer u Return to Play vrij vertaald snapt u meteen wat er tijdens onze trainingen gaat gebeuren. We richten ons op het terug brengen naar de sport. Dit gebeurt vaak na een blessure maar kan ook gebeuren wanneer u lange tijd de sport niet hebt beoefend. In dit traject hebben wij vaak ook contact met de (para)medische wereld zodat we goed de training en behandelingen kunnen afstemmen.
Als voetballer komen enkelblessures veel voor, na een inversie/eversie trauma(enkelverzwikking) wordt men altijd eerst behandeld door de eerste lijn. Wanneer je hier uitbehandeld bent kunnen wij samen je enkel sterk en stabiel genoeg maken zodat je weer wedstrijden kan spelen.

Performance Coaching

De performance coaching trajecten gebruiken wij om u als sporter naar een nieuw niveau te tillen. Met objectieve analyses, nieuwste trainingsmethodes en gesprekken zullen wij u helpen het stapje naar de top te maken. Tijdens dit traject staan eerlijkheid, enthousiasme en fanatisme van onze trainer garant voor succes.

Als jonge eventing-ruiter(paardensport) zorg je super goed voor je paard. Wij helpen je supergoed zorgen voor jezelf zodat je als team goed kan presteren. Fysieke trainingen waarbij we zelfs een warming-up hebben geïntroduceerd helpen daar bij.

Top Eventing ruiter Leida Naber in actie!

Interesse in onze Performance trainingen? Neem dan contact op via onderstaande knop of mail direct naar info@ursidaesportperformance.nl.