Bedrijfsfitness

Meer dan de helft van werkend Nederland brengt hele dagen zittend door tijdens het werken. En dan zitten we vaak véél te lang, dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid van werknemers. Vitale medewerkers zijn onmisbaar in een gezond bedrijf. Investeer er dus ook in!

Vitaliteit tijdens het werk is belangrijk

Een groot gedeelte van onze tijd besteden we aan ons werk. Wanneer u werknemers wil die een gezonde levensstijl hebben dienen zij deze ook tijdens het werk vast te houden. Fitte medewerkers zijn minder snel ziek, werken productiever en gaan met meer plezier aan de slag. Een complete organisatie met allemaal vitale werknemers functioneert beter

Nog een pluspunt van gezonde werknemers: ze zijn duurzaam inzetbaar, en dus op langere termijn productief en gemotiveerd om te werken. Vanwege de verhoogde pensioenleeftijd moeten werknemers langer door. Het liefst doet u dat met gezonde en vitale werknemers. Investeer als organisatie daarom in vitale medewerkers.

Voordelen van Vitale werknemers

Minder verzuim

Volgens cijfers van het CBS is het ziekteverzuimpercentage in de afgelopen 5 jaar met 0,6% gestegen. Om je een idee te geven: het verzuimpercentage lag in het tweede kwartaal van 2019 op 4,6%. Dat is best een hoop! Zeker als dit percentage met de jaren blijft stijgen. 

De oplossing is simpel: meer bewegen, zegt hoogleraar en neurowetenschapper Victor Lamme. Niets is beter voor je hersenen dan in beweging komen. Wilt u als werkgever meer grip krijgen op het verzuim bij uw werknemers? Zorg dan dat uw werknemers regelmatig bewegen. Want werknemers die fit zijn, regelmatig sporten en gezond eten, zijn minder snel ziek. Dus zorg dat je tijdens het werk ook voldoende beweegt!

Gemotiveerde en productieve werknemers

Vitale werknemers krijgen binnen één werkdag meer voor elkaar dan iemand die er wekelijks maar half bij is met z’n hoofd. Hoe vitaler je bent, hoe fijner het is om te werken.
Wat is daarin belangrijk? Een combinatie van regelmatig sporten, gezond eten en een goede werk-privé-balans. Werknemers merken de positieve effecten als ze aan het werk zijn.

Werknemers zijn namelijk:

  • productiever
  • effectiever
  • creatiever
  • vrolijker
  • minder gestresst
  • minder vaak ziek
  • minder vatbaar voor een burn-out

Al die voordelen leveren veel geld op voor uw organisatie. Want werknemers die volle energie in hun werk steken, leveren betere kwaliteit. Of halen met een stralende glimlach een nieuwe opdracht binnen. Tel uit je winst!

Een goed imago voor uw bedrijf!

Vergeet niet dat uw medewerkers het uithangbord van de organisatie zijn. Als zij plezier in hun werk hebben, dan stralen ze dat ook uit. Daarnaast is een gezond bedrijf ook een stuk aantrekkelijker om voor te werken, toch?

Ook belangrijk voor uw imago én de medewerkers: Investeer in de teamspirit op de werkvloer. Volgens Arboportaal horen lichamelijke activiteiten en gezondheid bij veilig en prettig werken. Tijd voor actie dus! 

Ursidae Sportperformance kan voor de vitaliteit van uw organisatie veel betekenen. Naast het verzorgen van trainingen, op een door u gekozen locatie, kunnen wij voor u ook uw organisatie doorlichten.
Wilt u een start maken met vitaliteit? Bent u al gestart maar wilt u weten of u op de goede weg bent? Of heeft 1 van uw medewerkers specifieke klachten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!